Salam de biscuiți

Salamul de biscuiți poate fi preparat dintr-un amestec de biscuiți mărunțiți și un sirop pe bază de zahăr, unt și cacao. Bineînțeles, salamul de biscuiți nu e salam de biscuiți fără esență de rom.

Rețeta mea de azi de salam de biscuiți este una care folosește resturile rămase de la brownie-ul preparat luni, biscuiți chocolate chip cookies și mascarpone. Sunt fan al reutilizării și transformării. Nu îmi place să arunc mâncare.

A rămas o treime din brownie-ul de luni nemâncat și, evident, s-a deshidratat. Puteam să îl folosesc pentru cake pops, dar am ales să pregătesc un delicios salam de biscuiți folosind 1 pachet de chocolate chip cookies mărunțit pentru a-i da structură și textură crunchy.

Am folosit și bombonele de ciocolată pentr a-l îmbrăca în straie de sărbătoare. Dacă nu aveți brownie, folosiți orice chec sau pandișpan rămas, sau foi de prăjitură rămase.

Aroma de rom întregește totul. Sper să vă placă și vouă.

Ingrediente

500 g brownie

1 pachet chocolate chip cookies

250 g mascarpone

100 g bombonele de ciocolată

1 linguriță esență de rom

Preparare

  1. Puneți brownie în robotul de bucătărie împreună cu mascarpone, esența de rom și amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
  2. Fărâmițați cookies cu mâna și adăugați-le la amestec.
  3. Pe o foaie de copt dispersați jumătate din bombonele și așezați jumătate din amestec sub forma unui baston.
  4. Acoperiți batoanele de salam de biscuiți cu bombonele, împachetați-le strâns cu hârtie de copt și dați-le la frigider.

Savuroase și inedite - cele mai recente rețete

Tocăniță de vită

Carnea de vită de calitate e un lux pe care nu ni-l permitem în fiecare zi. E nevoie de calitate premium pentru un steak delicios, care să ți se topească în gură. Din fericire, există variante mai ...

Somon Teriyaki

Sosul Teriyaki e un condiment asiatic foarte versatil, merge de minune cu pui, pește sau tofu. E dulce-sărat, are o aromă inconfundabilă și se pregătește foarte repede. Îl puteți prepara în cantită...

Ouă Benedict

Mă gândeam mai demult care rețetă de ouă îmi place cel mai mult. E greu de ales, că îmi plac ouăle sub toate formele, așa că răspunsul meu este că am perioade și perioade. Uneori îmi plac ouăle moi...

Cel mai bun orez în lapte

Știți expresia:"Să se umfle rișcașu-n tine"? Rișcașul e orez. Expresia însemnă a te umfla în pene, a-ți acorda mai multă importanță decât ar trebui. Oricum, nici cu cealaltă expresie tipic româneas...

Somon en papillote cu legume la grătar

Gătirea "en papillote" înseamnă că preparăm carne sau legume la abur, într-o pungă improvizată din hârtie de copt. Somonul pregătit astfel rămâne suculent, fraged și super sănătos. În această papil...

Supă de cartofi cu șuncă și tarhon

Când ai șuncă dw casă rămasă de la Paști, ea poate deveni un ingredient super-aromat pentru o sumedenie de rețete. Bunăoară, această rețetă de supă de cartofi cu șuncă și tarhon este una dintre var...

Stufat de miel

Stufatul e o tocăniță tipic românească, preparat din carne de miel, ied, vită sau pasăre. Asociem însă, cel mai adesea, noțiunea de "stufat" cu carnea de miel. În familia mea e o rețetă nelipsită p...

Tiramisu cu căpșune

Nu știu dacă se califică pentru denumirea de tiramisu neapărat, dar fiind în straturi, cu mascarpone, eu zic să fim îngăduitori și să trecem cu vederea peste tehnicalități. Important este că e deli...

Prăjitură cu mango și mascarpone

Îmi plac checurile mai mult decât prăjiturile elaborate cu foi și creme. Sunt dense, onctuoase, aromate și le poți oricând înfrumuseța sau înnobila cu o cremă, făcându-le , astfel, mai festive. Pră...

Cozonac cu ciocolată

Cozonacul e un desert tradițional care poate fi pregătit cu orice ocazie. E delicios servit de Paști, Crăciun sau ori sfânta zi de vineri. Aluatul e ideal și pentru o pască simplă, tradițională. Um...

Legume cu tabbouleh

Când devii om mare, uiți să te mai joci. Uiți de bucuria de a savura lucrurile simple, nefiltrate, imperfecte. Inclusiv joaca cu mâncarea este o formă de bucurie, nu e doar un moft sau o acțiune ve...

Tort Pavlova cu soc

Pavlova e un desert inventat de un cofetar australian denumit în cinstea unei balerine ruse faimoase pe care urma să o servească. Inspirat de rafinamentul dansului artistic, acesta a pregătit un de...

Fudge brownie

Rețeta aceasta de brownie e cea mai delicioasă pe care am testat-o vreodată. Are gustul unei ciocolate de casă decadente, de care nu te mai saturi. De aceea am și denumit-o "fudge brownie", "fudge"...

Tartă imposibilă cu rubarbă

Știți prăjitura imposibilă? E un desert care conține lapte, ouă, unt topit, făină și zahăr amestecate, care la coacere se separă în trei straturi. Tarta mea cu rubarbă e o combinație între o tartă ...

Supă-cremă de linte cu fenicul

În perioada postului și nu numai, consumul de linte e o alegere sănătoasă pentru o dietă echilibrată, săracă în calorii, bogată în fibre. Lintea e o sursă de proteină excelentă și, mi se pare că o ...

Paella cu legume

Am ales să consum consum cât mai puțină carne cu putință. Nu am altă motivație decât acee că mă simt mai bine atunci când consum preponderent legume. Paella e una dintre rețetele mele mediteraneene...

Salam de biscuiți

Salamul de biscuiți poate fi preparat dintr-un amestec de biscuiți mărunțiți și un sirop pe bază de zahăr, unt și cacao. Bineînțeles, salamul de biscuiți nu e salam de biscuiți fără esență de rom. ...

Quiche cu mazăre și verdețuri

Quiche e o practic o tartă franțuzească deschisă, fără capac, a cărei bază e un aluat fraged și ale cărei umpluturi sunt, de regulă, sărate. Cea mai faimoasă e Quiche Lorraine, cu umplutură de șunc...

Mississippi mud brownie

Mississippi mud brownie este o rețetă adaptată după o rețetă similară de plăcintă americană, denumită "pie". Se numește "mud " deoarece are blatul ușor umed, cu textură mâloasă. Nu e un blat sec. E...

Salată cu orzo, leurdă și năut

Mi-au rămas niște paste orzo de la prânz și, cum e sezonul leurdei, m-am gândit să fac o salată cu orzo, leurdă, măsline verzi, năut și roșii deshidratate. Am adăugat și niște bucuioc, zeamă de lăm...

Cartofi cu pesto de leurdă și caju

Această rețetă de cartofi la cuptor cu pesto de leurdă și caju este ideală pentru cei ce țin post, sunt vegani sau țin regim alimentar. Este bogată în proteine vegetale, grăsimi sănătoase și antiox...

Plăcintă spanakopita

Spanakopita e o plăcintă grecească delicioasă, ale cărei ingrediente sunt foile de plăcintă, spanacul, brânza feta și mirodenii precum oregano și mărar. Plăcinta mea e o variantă mai dietetică, are...

Plăcinte codrenești

Plăcintele codrenești sunt unul dintre felurile de mâncare preferate de mine din copilărie. Bunica mea din Babța le pregătea o dată pe săptămână și le făcea zn cantități mari, cu diverse umpluturi....

Chifteluțe de pește

Atunci când aveți o bucată mai mare de file de șalău și doriți să preparați ceva delicios, puțin mai deosebit, versatil și ideal pentru a hrăni patru persoane, puteți transforma acest file de pește...

Cheesecake cu cocos

Ador deserturile ce nu necesită tehnici complicate, pe care pot să le pregătesc în doi timpi și trei mișcări. Cred că și voi gândiți la fel. Cheesecake e unul dintre deserturile favorite în familia...

Brioșe cu dovleac și caramel sărat

Brioșele cu piure de dovleac plăcintar, scorțișoară și caramel sunt un deliciu nemaipomenit de preparat atât toamna, cât și în oricare alt anotimp. Toamna mereu pun la cuptor cantități mari de dovl...

Supă de fasole cu leurdă

Supa de fasole e una dintre preferatele mele. Și cum e sezonul leurdei, m-am gândit să pregătesc o variantă de post, folosind fasole albă, morcovi, pătrunjel, gulie, leurdă și smântână vegetală. Am...

Pui la cuptor cu lămâie și cimbrișor

Puiul la cuptor este una dintre alegerile noastre preferate , fie că îl pregătesc pentru o masă de prânz sau cină. Nu am prea multe de făcut, decât să condimentez pasărea foarte bine din timp, iar ...

Crumble cu zmeură și lămâie

Desertul acesta este unul în ton cu primăvara. Crumble este un preparat tipic britanic, în care făina este amestecată cu unt sau orice substitut vegetal de unt, zahăr, iaurt sau smântână și praf de...

Spaghete cu pui și hot chilli oil

Această rețetă rapidă de spaghete Hutton cu piept de pui, broccoli și chilli oil este soluția perfectă pentru pentru o masă rapidă, picantă, neobișnuită. În ciuda simplității sale, este o combinați...

Cuș-cuș cu spanac și mascarpone

Cui nu-i place cuș- cuș ul? Mie și copiilor ne place foarte mult. E una dintre pastele noastre preferate. De data aceasta am ales să prepar cuș cuș ul de la Paste Hutton cu spanac, folosind o tehni...

Paste cu mazăre și somon

Somonul e peștele meu preferat. Gătit "en papillote" e fraged, delicat și foarte sănătos. Bucățile de somon sunt gătite într-un pachețel de hârtie de copt. Acest lucru permite gătirea la abur a ace...

Musaca primăvăratică

Musacaua aceasta e o adaptare a celei clasice. Am avut zn frigider niște vinete, leurdă proaspătă și m-am gândit să fac o musaca plină de culoare și arome primăvăratice. Mi-a rămas un bol de sos Bo...

Gnocchi cu sos de leurdă

E sezonul leurdei și, sincer, de-abia am așteptat să pot mânca salată sau orice sos gătit cu leurdă. Leurda e un minunat dar sălbatic al naturii, plin de vitamine, antioxidanți și culoare. Mi-a răm...

Paste cu fenicul și cârnaț

Uneori simțim lipsa unor savori care să ne împământenească. Nu sunt mare consumatoare de cârnați, însă în această combinație cu fenicul și smântână, rezultatul este un sos deosebit de gustos, pe gu...

Brânzoici

Le numim brânzoici, brânzoaice, bucte. În Babța bunicii mele, le spunem moșocoarne. Indiferent de denumire, cuvântul "buktă" e prezent în toate țările Europei în care slavilor le-au fost purtați pa...

Brioșe cu banane, nucă și ciocolată

Această rețetă de brioșe cu banane, nucă și ciocolată e cea mai îndrăgită rețetă de brioșe pe care o fac. Cred că e printre primele rețete pe care le-am încropit atunci când mi-am dat seama că îmi ...

Mucenici moldovenești

Mucenicii sunt un desert preparat în Muntenia și Moldova. Evident, modul de preparare diferă. Cei muntenești sunt fierți și se servesc într-o zeamă dulce, siropoasă, cu nucă măcinată. Cei moldovene...

Mini ciabatta cu măsline și roșii

Dacă aveți aluat de pizza preparat, acesta e foarte versatil. Se poate folosi pentru a pregăti mini ciabatta. Am aromat pâinicile cu măsline verzi și roșii cherry. Sunt minunate pentru pachețelul d...

Orez cu ochiuri și chilli oil

Această mâncare deosebit de simplă de inspirație asiatică e soluția ideală pentru o masă rapidă, gata în câteva minute. Orezul fiert simplu, în apă cu sare se servește cu ouă ochiuri cleioase și un...

Cheesecake cu răzălăi și zmeură

New York style Cheesecake este un desert decadent care are la bază, de regulă, biscuiți pisați amestecați cu unt topit. Învelișul de brânză este format din cremă de brânză, ouă, smântână și arome. ...

Budincă brioche cu mac și vanilie

Desertul de azi este o adaptare mai rafinată a unui desert tradițional de inspirație austro-ungară, ce poartă numele de "mákos guba". Desertul tradițional are în compoziție cornuri cu lapte sau buc...

Brownie cu felii de măr

Aceste brownies sănătoase, vegane, cu mere sunt un deliciu foarte rapid de preparat. Nu au zahăr adăugat, nici grăsimi. Ceea ce le conferă dulceață și le menține umezeala sunt merele încorporate. D...

Prăjitură cu mere invizibile

Această prăjitură cu mere invizibile este una, pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. E turnată în tavă și feliile subțiri de măr încorporate se coc odată cu învelișul acesta cremos și dens de ch...

Pui cu legume la cuptor

Cuptorul este o unealtă de real ajutor atunci când nu dorim să dereticăm prea mult. Rețeta aceasta de pui rumenit cu legume la cuptor este soluția ideală pentru a prepara atât carne cât și garnitur...

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine e o tartă franțuzească savuroasă, a cărei umplutură este făcută cu ouă, smântână, șuncă sau bacon. Poartă denumirea regiunii Lorena din estul Franței, aflată la granița cu Germania....

Spirale cu sos de ardei copt și pui

Sosul acesta de ardei copți, ceapă și usturoi seamănă la gust foarte mult cu o pastă orientală numită Harissa. E aromat, intens, dulceag, sărac în grăsimi, încărcat cu vitamine. Ai nevoie de ardei ...

Spaghetti alla Nerano

Această rețetă simplă și minunată de spaghete Alla Nerano provine din regiunea Calabria a Italiei. Am văzut-o prima dată într-o emisiune televizată și, mânată de curiozitate, am preparat-o. Ingredi...

Pui cu gratin și legume verzi

  Dacă doriți să vă răsfățați cu o masă deosebită sau să vă impresionați invitații cu ceva delicios, sofisticat și aparent greu de pregătit, rețeta aceasta de pulpe de pui aurii cu garnitură d...

Pain au chocolat

Pain au chocolat este un desert franțuzesc ce se prepară, de regulă, din aluat dospit de tip foitaj. Rețeta mea, însă, este una de pâine cu lapte ce conține ciocolată. E o pâine dulceagă, de tip de...