Ori de câte ori trec sărbătorile pascale, simt nevoia unui meniu mai ușor și sănătos. Pregătesc supe-cremă și salate crocante și pline de prospețime. Această combinație de legume colorate și couscous marocan e minunată consumată ca atare sau pe post de garnitură alături de piept sau pulpe de pui marocane, ale căror rețetă o găsiți pe blog.
Veți avea nevoie de un curcubeu de legume: varză roșie, morcovi, ceapă verde, ridichi, pătrunjel verde, un dressing pe bază de suc de portocală, lămâie și ulei de măsline, care să facă această combinație mai vibrantă, plus niște semințe de susan pentru contrast și textură diferită.
Couscous-ul în sine este foarte fin, lipsit de gust, însă este foarte ușor de pregătit; va trebui să îl rehidratați cu apă fierbinte și e asemeni unei pânze pe care puteți picta cu absolut orice fel de arome doriți. E foarte versatil. Se poate consuma atât cald, cât și rece. Eu îl folosesc inclusiv în tabouleh, cu mult pătrunjel verde, ceapă verde și roșii.
Salata aceasta e sănătoasă, dietetică și vegană; o puteți prepara în oricare anotimp. Dar eu zic să devină vestitorul primăverii gastronomice.
O primăvară colorată și veselă! Dumnezeu vă-mburde-n Rai!
Pentru salată:
2 fire de ceapă verde
2 morcovi
½ varză roșie
3 ridichi
1 legătură mare de frunze de pătrunjel
1 cană de couscous
20 ml ulei de măsline
2 linguri semințe de susan
Sare, piper
Pentru dressing:
1 portocală
1 lămâie
50 ml ulei de măsline