Dacă ești ca mine, mereu ai conservă de ton în cămară. E atât de versatilă. Poți să o consumi ca atare, cu puțină lămâie, poți să o amesteci cu puțină maioneză și ceapă verde, poți să o foloseștii în sosuri pentru paste sau în salate sănătoase ca aceasta.
Mie îmi place tonul bucăți în ulei de măsline, pentru că e mai suculent, are textura mai fină îi nu mai e nevoie să adaugi alt ulei de măsline. Am folosit un borcan mason pentru a vă arăta straturile. Dar, indiferent în ce recipient o veți prepara, va fi la fel de gustoasă.
Veți avea nevoie de o conservă pentru fiecare două persoane, niște maioneză samurai picantă pe care o puteți cumpăra din oricare supermarket mare. Nu e cazul să o pregătim noi de la zero, niște țelină apio, măsline negre, castravete fabio, porumb la conservă, ceapă verde sau roșie, după plac.
Dacă o asamblați într-un recipient închis ermetic, o puteți păstra câteva zile la rece.
La salată înainte! Dumnezeu vă-mburde-n Rai!
1 conservă de ton
1 fir țelină apio
2 fire de ceapă verde
3 linguri de măsline negre
¼ castravete fabio
3-4 linguri de maioneză samurai picantă
½ conservă de porumb
Sare, piper