O salată crocantă, cu arome dulci, bogată în vitamine, e binevenită în orice anotimp. Nu știu cât de familiar vă este feniculul, dar chiar dacă este o legumă străină pentru voi, vă sfătuiesc să îi dați o șansă măcar o dată. Are forma unui bulb, e o legumă fibroasă și cărnoasă, cu parfum mai mult sau mai puțin pronunțat. Depinde cât de proaspătă o găsiți în supermarket. Frunzulițele seamănă cu cele de mărar și vă sfătuiesc să le păstrați pentru ornat salata.
Segmentele de portocale și rodia se potrivesc de minune cu aromele feniculului. Ca bază, am folosit un amestec de frunze de salată, peste care am așezat rondelele de fenicul, segmentele de portocale și boabele rubinii de rodie.
Dressingul e un amestec de zeamă de lămâie și ulei de măsline, sare și piper. Salata aceasta se potrivește foarte bine cu preparate din pește sau pasăre, cărora le dă un plus de savoare.
Dacă v-a rămas somon gătit sau piept de pui la grătar, această salată le va completa foarte bine pentru o cină lejeră.
1 fenicul
2 portocale
1/2 rodie
2 pumni de amestec de frunze de salată
2 linguri ulei de măsline
zeama de la 1/2 lămâie
sare, piper