O salată foarte colorată, de vară, de inspirație grecească, cu pepene roșu, ceapă roșie, brânză feta, mentă, gata de savurat în nici 5 minute.
De ce avem nevoie? Doar de ingredientele menționate mai sus. Dacă nu vă e teamă de combinația dulce-sărată, această salată vă va încânta papilele gustative, cu siguranță.
Eu sunt o mare iubitoare de ceapă roșie. O consum atât crudă cât și gătită.
Prima dată când am încercat această salată, mi s-a părut intrigant să asociez un fruct dulce cu ceapă, însă am rămas foarte plăcut impresionată. E răcoroasă, căci toate ingredientele folosite sunt proaspete, pline de culoare și gust vibrant. Dulceața pepenelui rece, scos de la frigider se îmbină nemaipomenit de frumos cu feta sărată și cremoasă. Rondelele de ceapă roșie îi dau nițică iuțeală iar frunzele de mentă sporesc gusturile răcoroase, estivale.
Să vedem, așadar, cum iese!
1/2 pepene roșu
200 g brânză feta
1 ceapă roșie
2 crenguțe mentă
Sare, piper
1 lingură ulei de măsline