Lunea nici iarba nu crește. Nici să gătești mult nu-ți priește. Așa că, apelăm la trucuri de simplificare a existenței. Alegem ingrediente care se combină în 10 minute.
Nu e mare fasole să faci o salată în ton cu primăvara. Ce pui în ea? Nu pui pui, pui ton. Pui și niște fasole albă de la conservă, niște boabe porumb așijderea din cămară, ceapă verde, castravete, frunze de petrinjei, cum zicea bunica, frunze de busuioc, să ne fie cu noroc.
Ca să alunece mai ușor, puțin sos Remoulade din comerț, ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Dacă vă place combinația cu ceva crocant, vă puteți face rapid niște tortilla chips din lipii integrale, picante și temperamentale.
Vă garantez că veți mai dori să o pregătiți.
Pe locuri, fiți gata, la ton înainte! Dumnezeu vă-mburde în Rai!
1 conservă de ton în ulei
1 conservă de porumb
1 conservă de fasole albă
1/2 castravete Fabio
3 fire de ceapă verde
1 legătură de frunze de pătrunjel
2-3 crenguțe de busuioc
3 linguri de sos Remoulade
circa 50 ml ulei de măsline
zeama de la 1/2 lămâie
4 lipii tortilla integrale
sare, piper
1. Preîncălziți cuptorul la 200 grade.
2. Tăiați 4 lipii tortilla în chips. Le tăiați în 8 părți egale.
3.Le presărați cu fulgi de chilli și le stropiți cu ulei de măsline.
4. Coaceți tortilla 5 minute, până devin crocante.
2. Curățați și spălați ceapa verde, pătrunjelul, busuiocul.
3. Tocați ceapa, pătrunjelul, busuiocul, castravetele.
3. Amestecați toate ingredientele. Serviți salata cu chips de tortilla, cu bagels sau pâine prăjită.