Când nu mai știi ce să gătești și nu dorești să te încingi în bucătărie, poți pregăti această salată cu tăiței de orez în stil thailandez, folosind piept de pui la grătar, arahide, morcov, castravete, busuioc, mentă și un dressing simplu format din ulei de susan, zeamă de lime, puținghimbir și usturoi ras, zahăr și sos de soia.
Tăițeii de orez trebuie fierți câteva minute, strecurați și clătiți cu apă rece, pentru a le opri gătirea. Legumele trebuie tăiate bucățele de dimensiuni potrivite, „bite size”, adică suficient de mici pentru a pute fi îmbucate ușor. Menta și busuiocul contribuie la prospețime și adaugă un parfum nemaipomenit întregii salate.
Arahidele tocate mărunt sunt un bonus de textură crunchy, de gust sărat și de complexitate.
Această salată este un prânz sau o cină excelentă estivală, poate fi consumată la serviciu sau pusă în pachețelul de școală al copiilor. Cred că va deveni o preferată și pentru voi în curând.
Să vedem de ce avem nevoie!
1 piept de pui pregătit la grătar
1 pachet tăiței de orez
1 morcov
1/2 castravete Fabio
2 pumni de arahide prăjite și sărate
1 legătură busuioc proaspăt
2-3 crenguțe de mentă
2 linguri ulei de susan
1 lime
2 linguri sos de soia
1 cățel de usturoi
2 cm de ghimbir ras
1 linguriță zahăr