Peștele mi-a plăcut de când mă știu. Prefer peștele cu carne fermă, dacă se poate, fără oase multe. Șalăul e unul dintre peștii care nu are nici gust, nici miros pregnant de pește. Se prepară ușor, rapid, fie la tigaie, fie la cuptor sau grătar.
De data aceasta l-am pregătit la cuptor, cu puțin ulei de măsline, niște roșii cherry, busuioc proaspăt, felii de lămâie, sare și piper. Am adăugat 3 căței de usturoi tăiați în bucăți mai mari.
L-am servit cu mămăligă și o salată simplă din frunze de spanac drese cu zeamă de lămâie și sare.
Masa a fost gata în 30 de minute.
Să vedem de ce avem nevoie!
1 file de șalău de 800 g- 1 kg
1/2 lămâie
o mână de frunze de busuioc
2 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
300 g roșii cherry
sare, piper
Pentru servit:
mămăligă
frunze de spanac
1/2 lămâie