Sărățelele de casă sunt cele mai bune. Au o aromă intensă de brânză cheddar, sunt fragede și se topesc în gură. Nu e nevoie de mari cunoștințe și abilități în ale coptului. E nevoie doar de puțină răbdare. Le-am făcut mai lungi, asemeni unor grisine, astfel încât să le pot servi într-un pahar la masa festivă. Le-am decorat cu un amestec de semințe, pentru un plus de savoare și textură.
Va fi nevoie de refrigerarea aluatului, de împăturiri repetate, astfel încât să se formeze straturi onctuoase, fragede.
Cheddar-ul poate fi înlocuit și cu alte tipuri de brânzeturi, inclusiv cu mucegai, cu cât e mai pregnant gustul brânzei, cu atât mai bine.
Se păstrează bine și le puteți savura sub orice formă aleasă, de bastonașe, covrigei sau grisine.
400 g făină
100 g unt+ 100 g pentru uns
100 g smântână
250 g brănză de vaci
250 g cheddar
1 ou
Sare, piper
Pentru uns:
1 ou
Semințe