Sunt adepta lucrurilor simple și delicioase. Și cum sunt mare amatoare de paste, această rețetă cu sos arrabbiata este mult pe placul meu. Rețeta tradițională folosește passata de roșii, usturoi și ardei iute, ca să iasă sosul mânios și picant. Dacă tot e iarnă, am decis să prepar un sos intensificând gustul roșiilor din comerț , ce nu au aroma celor din grădină. Am ales să amplific puțin aromele și am copt roșiile, cu usturoi, ulei de măsline și ardei iute. Am ras deasupra puțin tofu, pentru un adaos de proteină.
Roșiile astfel coapte le-am pasat cu blenderul și apă de la pastele fierte, am amestecat sosul obținut cu pastele și le-am servit cu tofu ras deasupra.
Dacă nu vă place tofu, omiteți-l din rețetă.
Iar dacă sunteți pe fugă, înlocuiți roșiile din rețetă cu o conservă de passata.
De data aceasta am folosit scoici mici de la Paste Hutton, care au o formă încântătoare.
1 pachet scoici Hutton
1 bucată tofu
3 roșii mari
1/2 ardei iute
4 căței de usturoi
100 ml ulei de măsline
Sare, piper