Îmi plac pastele sub oricare formă și cu orice sos. Ador tonul și, azi am pregătit o rețetă de macaroane cu pesto, ton și anghinare delicioasă și foarte ușor de preparat.
Pastele folosite de mine sunt scoicile mari de la Paste Hutton, care se potrivesc de minune cu sosul acesta.
Nu aveți nevoie decât de o oală în care să fierbeți pastele și un bol mare în care să le amestecați cu pesto și lămâie. Sosul nu este gătit deloc. Restul ingredientelor le puteți adăuga direct în farfurie. Nu am folosit ulei de măsline adițional, doar uleiul de măsline scurs de pe tonul din conservă, care este deja aromat.
Am folosit pesto din magazin, o conservă de ton în ulei de măsline, anghinare de la borcan, fistic prăjit și lămâie. Rețeta aceasta este de inspirație italiană, tipică bucătăriei siciliene.
Totul e gata în zece minute, ceea ce ne dă mai mult timp pentru noi și alte activități pe care trebuie să le facem.
Culorile preparatului din farfuriei sunt în tonuri verzi, proaspete și îmbietoare, gusturile sunt delicioase.
1 conservă ton în ulei de măsline
1 lămâie
2 linguri pesto
4 anghinare în ulei
2 pumni fistic prăjit
1 pachet scoici mari Hutton
Sare, piper