Scones sunt un desert foarte rapid și ușor de preparat. Poți pune pe masă o porție de scones în 20 de minute.
Sunt un desert tradițional scoțian, ideal pentru un brunch sau o după-amiază lejeră de vară, alături de un ceai sau o limonadă, sau pentru acele zile în care ai musafiri neașteptați la masă.
E un aluat fraged care ți se topește în gură. Dacă doriți să le faceți sărate, eliminați zahărul și adăugați mai multă sare, ierburi aromatice și piper. Vor ieși niște scones minunate.
400 g făină
1 praf de copt
½ linguriță de bicarbonat de sodiu
100 g unt tăiat cubulețe
3 linguri zahăr brun
180 ml chefir, sana sau smântână
Esență de vanilie
Coajă rasă de ½ lămâie
Pentru uns:
1 ou bătut
Fulgi de migdale
Pentru servit:
Gem de căpșune
Căpșune proaspete
Iaurt grecesc sau frișcă