Shepherds’ pie e o rețetă tipic britanică. Varianta franceză e similară. Ce au ele în comun? Folosesc resturi de la mesele principale anterioare pentru a încropi o nouă masă, sățioasă și delicioasă.
Evident, ea se poate prepara și cap-coadă în aceeași zi, adică dacă aveți timp, puteți prepara fiecare element constituent în aceeași zi. Puteți folosi carne de miel, vită dar de veți decide să folosiți carne de porc sau pește, nu e nimic greșit.
Straturile sunt formate din carne, sos, mazăre opțional și piure.
Eu am folosit friptură de miel, sos de roșii, mazăre și piure de cartofi cremos. Am dat la cuptor întreaga rețetă în 30 de minute și apoi am așteptat cuptorul să își facă treaba. Am folosit un sos de roșii aromat cu usturoi, busuioc și rozmarin. Dar se poate folosi orice fel de sos tomat aromat din comerț sau preparat de voi.
Sper să își găsească rolul și locul și între rețetele voastre preferate.
1000 g friptură
500 ml sos roșii
1000 g piure de cartofi
200 g mazăre
pătrunjel verde
2 ouă
sare, piper