Șnițel, șnițelașul meu, de mi te-ar da Dumnezeu… Cred că asta ar fi rugăciunea pentru meniu a fiului meu. Adoră șnițelul din piept de pui, indiferent dacă îl prepar simplu, cu ou și făină, cu pesmet, grujoane de tip crispy cu fulgi de porumb sau în stil italian, cu sos de roșii, mozarella topită și pesto.
Acest șnițel de pui pornește ca unul simplu, cu pesmet normal. Se poate pregăti și cu panko, dacă ai și îți place. Poți inclusiv să aromatizezi pesmetul cu ierburi proaspete tocate mărunt sau cu mirodenii uscate. Sosul de roșii poate fi unul simplu, din conservă, la care adaugi puțină sare, sau, îl poți face mai complex, cu ceapă, usturoi și ierburi aromate, în funcție de timpul și preferința voastră.
Pregătirea începe la tigaie și apoi e continuată la cuptor. Ca pont, poți servi sosul de roșii separat, ca bază pentru șnițel, dacă nu dorești să îl pui deasupra și să topești doar mozarella la cuptor pe șnițel. Poți adăuga inclusiv parmezan. Dacă nu îți place pesto, poți să îl elimini.
Servit cu piure de cartofi e nemaipomenit de delicios. Se poate servi cu orez, cartofi prăjiți sau paste. E delicios cu oricare dintre aceste garnituri.
Să vedem de ce avem nevoie!
2 bucăți de piept de pui
2 ouă
făină, pesmet
1/2 conservă de roșii
4 lingurițe pesto
4 bulgări de mozarella
sare, piper
ulei pentru prăjit