Dacă vă place somonul și încă nu ați încercat această combinație de gusturi, vă încurajez să îi dați o șansă. Este un preparat rapid, fin și super sănătos.Peștele oceanic e bogat în grăsimi sănătoase, e o sursă de proteină foarte hrănitoare. Lintea are de asemenea, proprietăți extraordinare și e o sursă de fibre și minerale nemaipomenită. Fie că optați pentru linte verde sau roșie, sunt minunate, deopotrivă.
Asocierea dintre pește și linte este una clasică. M-am gândit să adaug la acest mix și garnitura preferată a fiului meu, cuș-cuș-ul de la Paste Hutton. E mare amator de somon oricum, dar în această combinație i-a plăcut la nebunie.
Vom folosi cuptorul pentru a pregăti peștele, timp în care vom prepara lintea și cuș-cuș-ul.
Am dat un gust proaspăt și lejer preparatului asociindu-l cu un sos fresh, pe bază de iaurt grecesc, lămâie, usturoi și ierburi aromate.
O masă de prânz sau cină rapidă și bună de te lingi pe degete.
Să vedem ce avem de făcut!
4 medalioane de somon
1 pachet cuș-cuș Hutton
1 cană de linte verde
300 g iaurt grecesc
1 cățel de usturoi
2-3 fire mărar
2-3 fire busuioc
2-3 fire pătrunjel verde
Sare, piper, praf de rozmarin uscat
100 ml ulei de măsline
1 lămâie