Gătirea „en papillote” înseamnă că preparăm carne sau legume la abur, într-o pungă improvizată din hârtie de copt. Somonul pregătit astfel rămâne suculent, fraged și super sănătos.
În această papillote punem puțin ulei de măsline, rozmarin, felii de lămâie și bucățile de somon. Putem confecționa papillote individuale sau una mai mare, mai încăpătoare, pentru toate cele 4 bucăți de pește.
Am folosit bucăți de somon ce care le-am poziționat cu pielea în jos, le-am asezonat cu sare, piper și apoi le-am acoperit cu lămâie și rozmarin și o hârtie de copt umezită și îmboțită. . Nu e chiar papillote clasic, dar pentru mine funcționează de minune, l-am introdus la cuptorul încins la 200 de grade timp de 20 de minute.
Sparanghelul l-am spălat, am îndepărtat partea lemnoasă, l-am asezonat cu sare și ulei de măsline și l-am pregătit rapid la grătar. Am pregătit și zucchini la grătar, pe care, în prealabil, l-am tăiat rondele și asezonat cu sare, apoi l-am tamponat cu hârtie pentru a îndepărta umezeala.
Am servit peștele și legumele pe un pat de orzo, alături de un dressing pe bază de iaurt grecesc, pătrunjel, mărar și lămâie.
E o rețetă minunată, lejeră, rapidă și sănătoasă.
Să vedem de ce avem nevoie!
Pentru somon:
4 bucăți de somon
1 linguriță ulei de măsline
1/2 lămâie
2-3 lingurițe de condiment pentru pește
sare, piper
Pentru legume:
1 legătură sparanghel
1 zucchini
sare, piper
1 lingură ulei de măsline
Pentru dressing:
200 g iaurt grecesc
1/2 lămâie
2 lingurițe pesto
1/2 legătură mărar
1/2 legătură pătrunjelo verde
sare, piper
1 linguriță ulei de măsline