Souvlaki sunt frigărui de pui sau porc tradițional marinate și pregătite la grătar. Sunt excelente gătite pe grătar de lemne sau cărbune, dar dacă nu se poate, le putem pregăti pe plită, de asemenea.
Ele pot conține bucăți de legume sau nu. Carnea, ideal trebuie marinată în prealabil, dar eu, fiind pe fugă, le-am asezonat doar foarte bine și le-am pregătit imediat după aceea.
Bucățile de carne folosite, de această dată piept de pui, trebuie tăiate la dimensiuni egale. Ele trebuie asezonate cu un amestec de condimente pentru souvlaki sau grill, ulei de măsline, sare, piper și oregano uscat.
Legumele, de asemenea, trebuie tăiate în bucăți egale cu cele de carne. Am folosit ardei roșu și ceapă roșie, pentru un gust mai bogat. Sincer, partea cea mai meticuloasă e asta, de pregătire.
Bețișoarele de frigărui le puteți pune între timp în apă, ca să nu se ardă, dacă veți folosi grătarul cu flacără deschisă. Dacă le gătiți pe plită, nu mai e nevoie de acest pas.
Puteți servi frigăruile cu pita sau salată grecească, cu un sos tzatziki sau un sos de iaurt și mentă.
Să vedem de ce avem nevoie!
1 kg de piept de pui
2 linguri condiment pentru souvlaki
2 lingurițe oregano uscat
2 linguri ulei de măsline
sare, piper
1 ardei roșu
1 ceapă roșie