Dacă vă place șalăul și vă plac lămâile, vă propun o rețetă de spaghetti al limone e pesce, simplă, vibrantă, estivală.
Aveți nevoie de 1 bucată de file de șalău, 1 lămâie, niște spaghete bune de la Hutton, puțin pesmet, smântână pentru gătit, niște pătrunjel verde și niște ulei de măsline. Peștele va fi gătit la cuptor, cu o crustă aromată, de pesmet cu pătrunjel, deasupra, timp de 15 minute.
În timp de bunătatea acesta de pește se pregătește, vom prepara sosul pe bază de lămâie și smântână. Dacă sunteți vegetarieni, folosiți smântână vegetală.
Pesmetul aromat îl preparăm cu pătrunjel mărunțit, la robotul de bucătărie; îl puteți folosi și la preparat dovlecei, ciuperci sau carne pane, puteți, de asemenea, adăuga și alte ierburi aromatice, precum busuioc, rozmarin, cimbru, mărar sau oregano.
Dacă nu sunteți iubitori de pește, pregătiți pastele simplu, cu sosul de lămâie. E divin, oricum îl preferați.
Poftă bună și Dumnezeu vă-mburde-n Rai!
400 g spaghete Hutton
1 file de șalău
4 linguri de pesmet
1 legătură de pătrunjel verde
400 ml smântână lichidă
1 lingură ulei de măsline
50 g unt
1 cățel de usturoi
1 lămâie
Sare, piper