Această rețetă simplă și minunată de spaghete Alla Nerano provine din regiunea Calabria a Italiei.
Am văzut-o prima dată într-o emisiune televizată și, mânată de curiozitate, am preparat-o. Ingredientele sunt puține și modeste, așa cum este și ceea ce italienii numesc „povera cuccina”. Folosește zucchini, ulei de măsline, busuioc proaspăt și pecorino din belșug.
Sosul este, de fapt, o emulsie formată din ulei de măsline, apă în care au fiert spaghetele de la Paste Hutton și brânza pecorino rasă.
Zucchini feliați și sărați trebuie tăiați rondele și prăjiți în ulei de măsline alături de un cățe de usturoi, apoi lăsați să se odihnească pe un prosop de hârtie până când se vor împreuna cu spaghetele fierte, busuiocul proaspăt și o ploaie de pecorino ras. Evident, adăugăm două polonice de apă de la paste și servim totul cu piper proaspăt măcinat și încă puțin pecorino.
Să vedem de ce avem nevoie!
1 pachet spaghete Hutton
1 zucchini
50 ml ulei de măsline
150 g pecorino
1 cățel de usturoi
1/2 legătură busuioc
Sare, piper