Pastele mele preferate sunt cele cu sos de roșii și busuioc. Dacă mai au și chifteluțe, cu atât mai bine. Cine nu a văzut desenul animat „Doamna și vagabondul”? Și cine nu își amintește cu drag de scena în care cei doi câini sorb spaghetele cu chifteluțe până își dau pupici? Pentru mine, de atunci, rețeta aceasta de spaghetti and meatballs e antologică și o asociez mereu cu vârsta luminoasă a copilăriei.
Ai nevoie de ingrediente foarte puține. Am ales spaghetti de la Hutton, pentru că mi se pare cea mai delicioasă opțiune. Dar pennele sau macaroanele lor sunt o opțiune excelentă, de asemenea, în această rețetă.
Am folosit, de această dată, carne tocată de pui, pentru a le face mai ușoare. Nu am adăugat decât un ou. Puteți opta pentru orice fel de carne, inclusiv de pește. Ideea e să nu prăjiți chiftelele în baie de ulei, ci să le trageți la tigaie în puțin ulei de măsline, până se rumenesc, iar mai apoi să le gătiți în aburi, adăugând puțină apă și acoperind tigaia cu un capac.
Am folosit conservă de roșii tocate, busuioc, puțin usturoi și pătrunjel verde. E o combinație lejeră și savuroasă, de făcut în doi timpi și trei mișcări, gata în 15 minute.
Spor la bucătărit și Dumnezeu vă-mburde-n Rai!
1 pachet spaghetti Hutton
1 cățel de usturoi
1 conservă de roșii tocate
1 crenguță de busuioc
½ legătură de pătrunjel verde
50 ml ulei de măsline
500 g carne tocată de pui
1 ou
1 lingură de pesmet
Sare, piper, zahăr