Sosul acesta de ardei copți, ceapă și usturoi seamănă la gust foarte mult cu o pastă orientală numită Harissa. E aromat, intens, dulceag, sărac în grăsimi, încărcat cu vitamine.
Ai nevoie de ardei kapia, câțiva căței de usturoi, o ceapă, ulei de măsline, cimbrișor, busuioc, sare și piper. Legumele le caramelizăm încet, la cuptor, pentru a intensifica aromele. Sosul va fi o pastă foarte densă, dulceagă, pe care o vom dilua cu apă în care au fiert pastele. Am ales spirale de la Paste Hutton, care se îmbracă foarte frumos în sos.
Pieptul de pui condimentat îl pregătim în crustă de pesmet și ierburi aromatice și îl feliem. Servim pastele împreună cu carnea de pui.
Să vedem ce avem de făcut!
Pentru sos:
4 ardei kapia
1 ceapă albă mare
5 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline
Cimbrișor
Busuioc
2-3 linguri ulei de măsline
1 pachet spirale Hutton
Pentru pui:
2 piepți de pui feliați longitudinal
Sare, piper, amestec de condimente pentru pui
Cimbrișor
2 ouă
2 linguri făină amestecate cu 2 linguri pesmet
1/2 legătură pătrunjel verde
ulei pentru prăjit