Mă gândesc că nu sunt singura care rămâne pe cap uneori cu bucăți de friptură de la mesele precedente. Vorbesc despre acele 1-2 bucăți de friptură sau grătar de porc, vită sau pui pe care fie nu îți vine să le reîncălzești și consumi ca atare, fie, sunt, în sine, insuficiente pentru a hrăni mai multe guri, și nici nu te înduri să le arunci la gunoi, că, deh, nu vrei să faci risipă alimentară și nici nu sunt alterate.
Rețeta aceasta de stir fry e optimă pentru acele zile în care vrei să folosești tot ce ai gătit pentru o nouă rețetă, nutritivă, sănătoasă și gustoasă, gata în zece minute.
Eu am readaptat trei bucăți de friptură de vită, niște orez rămas, un morcov, un ardei gras roșu, niște broccoli, puțin usturoi, chili oil și Sriracha, pentru un stir fry de insiprație asiatică.
Gustul e minunat, îl poți prepara pentru pachețelul de prânz la muncă sau pentru o cină ad hoc.
Să vedem ce avem de făcut!
3 bucăți de friptură de vită (circa 300 g)
1 ardei gras roșu
1/2 broccoli
1 morcov
120 g orez fiert rece
2 lingurițe chilli oil
Sriracha