Supele cremă sunt cele mai simple rețete la care putem apela atunci când vrem să încropim o masă rapidă și sănătoasă. Trebuie doar să cureți și speli bine ingredientele, să le taia în bucăți mai mici, nu contează dacă nu sunt la fel de mari, se vor fierbe și pasa oricum. Unde mai pui că sunt o excelentă modalitate de a deghiza sau ascunde acele legume pe care cei mici sau cei mari, după caz, le evită în mod normal?!
Supa cremă de leurdă e o supă de post, vegană și dietetică. Deși am folosit două legături mari de frunze, gustul nu e unul pregnant usturoiat, așa că va fi pe placul tuturor.am făcut și niște chips de păstârnac, dulci și crocante cu care o voi servi.
Am ales să folosesc gulie, morcov, rădăcină de țelină și leurdă. Pentru contrast și un gust mai fin, am folosit și smântână pentru gătit vegetală.
2 legături leurdă. E minunată atât caldă cât și rece. O puteți folosi și drept înlocuitor mai modern și fin a ciorbei de miel cu leurdă, adăugând la servire bucăți de șuncă fiartă.
1 morcov mare
¼ rădăcină de țelină
½ gulie
1 păstârnac
Ulei de măsline
Smântână pentru gătit
Sare, piper
Serviți supa cu puțină smântână de gătit vegetală și chips de păstârnac