În perioada postului și nu numai, consumul de linte e o alegere sănătoasă pentru o dietă echilibrată, săracă în calorii, bogată în fibre.
Lintea e o sursă de proteină excelentă și, mi se pare că o consumăm prea puțin. În fine, tocmai de aceea, hai să o transformăm într-o experiență simplă, rapidă și savuroasă!
Am pregătit o supă-cremă de linte cu fenicul vegană, numai bună de savurat într-o zi rece. E excelentă și răcită, dar vedeți că se îngroașă; probabil va trebui să o subțiați adăugând apă.
Am folosit linte roșie înmuiată timp de câteva minute, o jumătate de fenicul, ceapă, morcov, câteva foi de dafin, sare și piper. După aproximativ 25 de minute, supa densă e gata de a fi pasată.
O puteți subția adăugând apă și o puteți servi cu mult mărat tocat și germeni de orice fel. Aceștia nu doar că îmbracă supa într-un strai colorat, dar aduc și un aport de minerale și vitamine suplimentare.
Să vedem cum o preparăm!
200 g linte
1/2 bulb de fenicul
1 ceapă mare
1 morcov
2 foi de dafin
sare, piper
1 lingură ulei de măsline
1/2 legătură mărar
germeni pentru servit