Cine papă linte, are multă minte. E una dintre cele mai sănătoase surse de proteină pe care o puteți consuma. Rețeta de azi e o supă- cremă de linte sănătoasă și extrem de savuroasă. Se prepară repede, e dietetică și, colac peste pupăză, e ideală atât vara cât și iarna.
Lintea roșie este ideală pentru supe și daal, este mai ușor digerabilă decât cea verde. Ea trebuie spălată bine și înmuiată opțional, pentru a grăbi fierberea.
Pentru cine are intoleranță la lactoză, puteți folosi smântână vegetală sau lapte vegetal.
Înainte de a adăuga smântâna, va trebui să opriți focul și să gustați.
Ingredientele sunt simple și puține: linte, morcov, ceapă, usturoi, pătrunjel verde, aromate cu praf de curry și curcuma.
1 cană de linte
1 morcov
1 ceapă
1 cățel de usturoi
½ linguriță de curcuma
½ linguriță de curry
2 linguri ulei de măsline
200 ml smântână vegetală
Sare
Piper
1 legătură frunze de pătrunjel