Supa aceasta cremă de mazăre te unge pe suflet într-o zi blândă de toamnă. Servită cu un sandwich cald cu Gouda sau orice fel de cașcaval, e o opțiune de meniu care va fi suficient de sățioasă pentru a deveni o masă în sine.
Ai nevoie de mazăre, morcov, țelină Apio, pătrunjel verde și mărar. Combinația dintre mazăre și mărar este una clasică și foarte plăcută atâta timp cât nu punem prea mult. Nimeni nu dorește să asocieze aromele unei supe doar cu cea de mărar.
Mărarul ajută la digestie, înviorează și se potrivește foarte bine cu restul aromelor.
Boabele de mazăre sunt pline de viață, de fibre sănătoase și, în această supă-cremă, alături de niște smântână de gătit, ne vor face ziua mai plină de energie.
Cui nu îi place mărarul, îl poate înlocui cu mentă, bineînțeles, în cantități mai mici.
Ultima dată când lecturasem povestea cu prințesa și bobul de mazăre, trebuie să recunosc, m-a dus cu gândul la exagerarea unei stări de fapt. Între timp, viziunea mea asupra vieții schimbându-se, mi-am dat seama că banala boabă de mazăre poate deveni atât mâncare umilă cât și meniu sofisticat. Depinde cum o și cum te tratezi.
Cred că prefer, totuși, să mă tratez ca o prințesă.
500 g mazăre congelată
1 morcov
1 cățel de usturoi
2 fire țelină Apio
Câteva fire de pătrunjel verde
Câteva fire de mărar
200 ml smântână lichidă
1 lingură unt
Sare, piper