Supa- cremă de mere îmi aduce aminte de vârsta copilăriei, când mergeam la grădiniță.
Supele de fructe, precum cea de mere, de mere gutui sau de vișine erau foarte populare. Pe atunci nu îmi plăceau în mod deosebit, fiindcă erau servite fierbinți și ceva din combinația olfactivă fructe calde- lapte îmi displăcea. Varianta mea de supă nu are lapte. Are, în schimb, smântână pentru gătit vegetală, în cantitate redusă, pentru a-i spori cremozitatea și pentru a echilibra gusturile.
Eu o prefer la temperatura camerei sau rece, în zilele toride de vară.
Aveți nevoie de mere, țelină, păstârnac și smântână lichidă.
E gata în 30 de minute, e delicioasă atât caldă cât și rece. Eu am servit-o cu felii de măr fierte, flori de salvie și cimbru și câteva frunzulițe de mentă. Dacă nu vă plac gusturile amare, nu adăugați florile comestibile.
3 mere
½ păstârnac
½ rădăcină de țelină
20 ml ulei de măsline
100 ml smântână lichidă.
Sare, piper