Supa- cremă de morcovi cu ghimbir este o rețetă nemaipomenit de delicioasă și sănătoasă, potrivită pentru o masă obișnuită sau chiar pentru o dietă de început de an, când ar trebui să diminuăm sau chiar să renunțăm la consumul de carne pentru o perioadă. Ghimbirul este o rădăcină cu proprietăți extraordinare, conține antioxidanți, ajută la întărirea sistemului imunitar, la purificarea organismului și e un ingredient de nelipsit al gastronomiei asiatice.
Morcovii sunt bogați în betacaroten, conțin vitamina A, fibre importante și sunt un element important și de nelipsit în cămările noastre.
Am mai folosit pătrunjel, țelină apio și un cățel de usturoi.
Cantitatea de ghimbir nu este mare, e nevoie de circa 1 cm de rădăcină de ghimbir rasă, căci are un gust pregnant și face supa picantă. Puteți folosi lapte de cocos pentru a-i da un gust și mai bogat, sau, dacă laptele de cocos nu vă este pe plac, smântână de gătit vegetală, pentru a-i păstra proprietățile vegane. De asemenea, puteți adăuga la rețetă fulgi de drojdie inactivă pot aduce un aport de nutrienți benefici sistemului nostru digestiv.
Am păstrat câteva rondele de morcovi pentru decor și textură și am adăugat niște smântână vegetală pentru cremozitate și aspect.
4 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 fir țelină Apio
1 cățel de usturoi
1 cm de rădăcină de ghimbir
2 linguri ulei de măsline
Sare, piper
50 ml smântână vegetală
1 crenguță de rozmarin
1 pumn de semințe de dovleac