Când ai șuncă dw casă rămasă de la Paști, ea poate deveni un ingredient super-aromat pentru o sumedenie de rețete. Bunăoară, această rețetă de supă de cartofi cu șuncă și tarhon este una dintre variantele de rețete pe care o putem pregăti.
Avem nevoie de câțiva cartofi, un morcov, niște rădăcină de pătrunjel, șuncă fiartă, o legătură de pătrunjel, una de tarhon, smântână și de asezonare cu sare, piper și boia. La noi în Ardeal, supa de cartofi fără smântână e ca mâncarea fără sare. Nu am dres-o cu rântaș, cum ar fi pregătit-o în mod tradițional bunica, ci doar am adăugat sm
Se pregătește foarte rapid, e gata în 20 de minute și e numai bună de savurat ca fel de sine-stătător.
Să vedem de ce avem nevoie!
4 cartofi
1 cană de șuncă fiartă mărunțită
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă întreagă
1 linguriță pastă de ardei sau boia
1 lingură ulei
1 legătură de pătrunjel verde
1 legătură de tarhon
sare, piper
200 ml smântână pentru gătit