Supa de fasole e una dintre preferatele mele. Și cum e sezonul leurdei, m-am gândit să pregătesc o variantă de post, folosind fasole albă, morcovi, pătrunjel, gulie, leurdă și smântână vegetală.
Am folosit fasole albă din conservă, pentru a grăbi procesul de pregătire, prin urmare, mai în glumă, mai în serios, e o supă fast- food.
Leurda am pasat-o împreună cu frunze de pătrunjel și niște apă. Pasta obținută am adăugat-o la supa în fierbere.
Rezultatul e o supă de un verde crud, cu gust pronunțat de leurdă, numai bună de activat primăvara din noi.
1 conservă mare de fasole albă
2 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1/2 gulie
1 legătură de leurdă
1/2 legătură de pătrunjel verde
200 ml smântână vegetală
sare, piper
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură pastă gulaș
1.Curățați legumele, spălați-le și tăiați-le mărunt.
2. Căliți-le în ulei de măsline direct în oală împreună cu pasta gulaș.
Turnați apă fierbinte deasupra și lăsați supa să fiarbă.
3. Într-un blender, pasați pătrunjelul și leurda împreună cu 250 ml apă. Adăugați acest amestec la supă.
4. Asezonați cu sare, piper și smântâna vegetală.
Serviți supa fierbinte.