Supa aceasta tradițională de gulii e un simbol al faptului că frumusețea și bucuria stau mereu în lucruri simple. Guliile sau cărălabele, cum li se mai spune pe la noi, sunt o legumă simplă, deseori subestimată. Zama asta de cărălabe, însă, alină orice umbră de zi mohorâtă, ung sufletul cu găluști galbene ca puful unor puișori, te alintă precum mângâierea mamei după ce ți-ai zdrelit genunchii.
E dulceagă, densă, dreasă cu smântână mătăsoasă, înviorată de mici boabe vesele de mazăre.
E sățioasă, numai bună să îți potolească foamea și, sincer, nu vei mai putea mânca un fel principal după ea. E atât de delicioasă încât vei mai cere o porție. E umilă și modestă, taman suficient de mult încât să te reașeze cu picioarele pe pământ.
O zi cu soare în suflet și Dumnezeu vă-mburde-n Rai!
2 gulii
1 morcov mic
½ ardei gras
1 ceapă mică
200 g mazăre congelată
1 legătură de pătrunjel verde
Câteva crenguțe de mărar
1 lingură pastă de roșii
2 linguri ulei de măsline
200 g smântână
2 ouă
6 linguri făină
Sare, piper