Tom Yum, o supă thailandeză picantă și acrișoară, este una dintre cele mai aromat, mai ușor de pregătit și mai rapide supe pe care o veți prepara vreodată. Delicată, însă asezonată cu mirodenii cu caracter puternic, supa autentică Tom Yum este preparată cu creveți, ciuperci pleurotus într-o zeamă limpede infuzată cu lemongrass proaspăt, sos de pește, ardei chilli, ghimbir și zeamă proaspătă de lime.
Este una dintre cele mai sănătoase rețete de mâncare thailandeză. E sățioasă, sărată, picantă și acrișoară și, pentru a o face mai cremoasă, straturile de arome sunt balansate cu lapte de cocos, lime și coriandru proapăt. Se prepară într-un singur recipient, are puțini carbohidrați și ajută la susținerea sistemului imunitar.
Întrucât la noi lemongrass-ul este mai greu de procurat, am apelat la o variantă simplificată a preparării, folosind pastă tom yum ca bază. Această pastă densă are în ea toate ingredientele de bază, lemongrass, ghimbir, usturoi, sos de pește. Am potențat aromele supei cu ingrediente proaspete, de asemenea.
Eu am folosit creveți decorticați congelați, deoarece sunt mai ușor de gătit. Puteți folosi și creveți proapeți, inclusiv în cochilie, pentru a da și mai multă savoare supei. La final am adăugat și tăiței ondulați de la Paste Hutton pentru a face supa și mai delicioasă. Dar, bineînțeles, puteți folosi tăiței de orez, de asemenea.
Să vedem cum o preparăm!
500 g creveți decorticați
1 pachet tăiței ondulați Hutton
1 ardei chilli roșu
2 linguri pastă Tom Yum
1/2 linguriță ghimbir ras
200 g ciuperci pleurotus
1 pumn broccoli
1 lingură sos de pește
1 lingură sos de soia
200 ml lapte de cocos
1 lime
1 lingură ulei de arahide sau vegetal
1 legătură coriandru
1 roșie
2 fire ceapă verde