Dacă supa clasică cu tăiței a ajuns să vă plictisească și vă doriți să încercați gusturi noi, mai exotice, vă recomand supa aceasta de inspirație vietnameză, numită Pho.
Se prepară atât cu carne de vită, cât și cu porc sau pui. De data aceasta, am ales carnea de pui. În mod normal, pentru un Pho autentic, e nevoie de oase care se fierb îndelung, însă, cum timpul nostru este foarte prețios, am recurs la varianta mult, mult mai rapidă.
Am folosit piept de pui și cuburi concentrate de supă de pui. Incredibila aromă e dată de combinația de condimente utilizată, un amestec de batoane de scorțișoară, cardamom, cuișoare, anason stelat, ghimbir, semințe de coriandru, semințe de fenicul, coriandru proaspăt și fulgi de chilli. Puteți înlocui fulgii de chilli cu ardei iute proaspăt și coriandrul cu mentă sau cu busuioc, după preferințe.
În mod normal, supa se servește cu tăiței de orez, însă eu am făcut o variantă proprie, la care am apelat la tăițeii de nuntă fideluță de la Hutton, care au o textură mai densă decât cei de orez. Gusturile au fost rotunjite de ouă fierte moi și zeamă de lime. Dacă aveți posibilitatea, folosiți muguri de soia, însă eu am adăugat pak choi, pentru a da textură crocantă și prospețime supei.
Această rețetă e aromată, sățioasă, dulce, picantă, sărată, are umami, adică gust rotund, complet. Cantitățile sunt pentru două persoane. Da, sunt două porții zdravene, care să vă țină de foame. E o supă excelentă, mai ales dacă o serviți fierbinte.
Pentru supă:
4 cuburi de concentrat de supă
1 piept de pui
2 litri de apă
2 cepe
O bucată de ghimbir de 5 cm
2 batoane de scorțișoară
1 lingură semințe de coriandru
1 lingură semințe de fenicul
3 bucăți anason stelat
3 cuișoare
1 cardamom
2 linguri sos de pește
Pentru servit:
2 fire de ceapă verde
½ linguriță fulgi de chilli
2 lime
Sos de pește
Sos Hoisin
1 pak choi
½ pachet tăiței de nuntă fideluță Hutton
2 ouă fierte moi
Câteva fire de coriandru