Majoritatea preparatelor asiatice se prepară foarte rapid. Rețeta aceasta nu face excepție de la regulă. Sunt tăiței de grâu chinezești într-un sos ușor picant pregătit din sos de soia, sos de stridii (oyster sauce), zahăr, amidon, apă și chilli oil. Legumele sunt foarte puține, am folosit doar un morcov și niște ceapă verde.
Mi se pare că ne speriem foarte ușor de rețetele ce nu ne sunt familiare sau nu fac parte din moștenirea noastră culturală. e momentul să ne înarmăm cu o doză de spontaneitate și curaj.
Creveții tempura i-am cumpărat gata pregătiți, congelați și i-am prăjit în baie de ulei. pentru o textură crocantă, am adăugat semințe de susan.
Totul e gata în doi timpi și trei mișcări și se poate servi atât cald cât și rece.
Să vedem de ce avem nevoie!
100 ml sos de soia
1 lingură zahăr
1 lingură amidon
1 lingură chilli oil
100 ml oyster sauce
200 ml apă
1 linguiță ulei de susan
4 linguri semințe de susan
4 fire ceapă verde
1 pachet tăiței din grâu
16 creveți tempura
ulei pentru prăjit