Mâncarea cu specific asiatic are, de cele mai multe ori, rețete foarte simplu de preparat, cu ingrediente puține.
Tăițeii aceștia lați de la Paste Hutton i-am transformat într-un prânz nutritiv și dietetic folosind piept de pui, ceapă verde, usturoi, caju, ardei chilli, ulei de susan și sos de soia și Hoisen.
Pentru un contrast frumos și o textură rafinată, am presărat câteva semințe de susan deasupra. Această rețetă chinezească e o favorită în familia mea. Nu aveți nevoie de prea multe pregătiri, nici de ingrediente scumpe.
Pieptul de pui este preferat de toată lumea, alunele caju se găsesc în toate supermarketurile, iar sosurile asiatice, odată achiziționate, le veți putea folosi la foarte multe rețete, având nevoie de cantități mici de fiecare dată.
Să vedem cum îl preparăm!
1 kg piept de pui
1 lingură amidon
2 linguri ulei vegetal
1 lingură ulei de susan
50 ml sos de soia
3 căței de usturoi
1 linguriță zahăr brun
1 lingură sos Hoisen
1 pumn de nuci caju crude
1 vârf de cuțit fulgi chilli (opțional)
1 fir ceapă verde
1 pachet tăiței lați Hutton
2 linguri semințe de susan