Cred că ciocolata e panaceu pentru trup și suflet. De Ziua Copilului, hai să ne dăm voie să ne îndulcim cu o tartă Kinder Bueno la micul dejun. Să uităm de calorii, de diete, de restricții și să savurăm viața cu toate bucuriile ei, fără remușcări!
În fiecare an, de 1 Iunie, copiii mei se trezesc la mirosul unui desert ce tocmai a fost copt pentru ei. E o surpriză pentru ei în fiecare an.
Azi m-am trezit devreme și m-am pus la treabă în timp ce, delectată de mirosul divin al unei lumânări parfumate de la o prietenă dragă, ascultam „Daughters” de John Mayer.
Tarta aceasta decadentă are un blat fărâmicios de făină de migdale, unt și biscuiți.
Ganache-ul de ciocolată e făcut din ciocolată cu lapte, frișcă lichidă, zahăr și ouă. Se coc împreună timp de 30 de minute și se decorează cu frișcă bătută și bucăți de napolitane cu ciocolată și cremă de praline Kinder Bueno.
Cu răbdarea e mai greu, până lași tarta să se răcească. Nimic sofisticat, în ciuda aparențelor.
La mulți ani, copii de toate vârstele! Dumnezeu vă-mburde-n Rai!
Pentru blat:
200 g făină de migdale
50 g zahăr brun
200 g biscuiți măcinați
100 g unt moale
Pentru ganache:
200 g ciocolată cu lapte
200 ml frișcă lichidă
100 g zahăr
4 ouă
Esență de vanilie
Pentru decor:
400 ml frișcă
100 g zahăr
1 pachet napolitane kinder bueno