M-am gândit să fac ceva interesant cu niște zucchini. Am avut doi zucchini, unul galben și unul normal. Așa că mi-a venit ideea unei tarte cu o bază din foietaj, umplutură de cremă de mascarpone cu gorgonzolla și un strat frumos așezat de felii de zucchini.
Puteți folosi orice fel de brânză cremoasă.
Am început cu felierea subțire a celor doi zucchini, pe care i-am așezat pe culori, i-am sărat și lăsat să elimine din apă.
Am pus o foaie de foietaj pe fundul unui vas termorezistent, am înțepat-o în câteva locuri. Am amestecat mascarpone cu ouă, smântână și verdeață tocată, sare și piter. Am așezat feliile de zucchini alternând culorile, deasupra umpluturii și am copt totul timp de 40-45 de minute.
După răcire, am servit tarta cu o salată proaspătă de frunze verzi.
Să vedem de ce avem nevoie!
1 zucchini galben
1 zucchini verde
4 ouă
200 ml smântână
250 g mascarpone cu gorgonzolla
1/2 legătură pătrunjel
1/2 legătură mărar
sare, piper