Faza cu para mălăiață care pică în gura lui Nătăfleață e doar o poveste de adormit copiii moralizatoare în zilele noastre. Dar rețeta de azi e suficient de aproape de dorința noastră de a avea parte de ceva bun cu efort minim. Din fericire, putem cumpăra toate ingredientele și încropi în 20 de minute un fel principal sau desert, că da, acest fel de mâncare poate fi încadrat în ambele categorii.
Combinația dintre brânza de capră, pere, cimbru și miere conferă umami. Umami e genul acela de gust rotund, armonios, care te face să scoți sunete de plăcere în timp ce savurezi fiecare dumicat.
Vei avea nevoie de foi de plăcintă pentru textura aceea crocantă. Nu ne apucăm să le facem noi, că nu are sens. Pentru patru porții vei avea nevoie de una bucată pară, niște iaurt grecesc sau smântână, una bucată ou, niște brânză de capră , câteva crenguțe de cimbrișor și puțină miere.
Dacă ai răbdare vreo 20 de minute, vei savura ceva bun de tot, cu aspect îmbietor și nu mare brânză de pregătit. E excelentă cu un pahar de Chardonnay alături de prieteni și nu numai.
Rețeta e concepută pentru patru porții dacă e aperitiv sau desert și două dacă o consumați ca fel principal. E excelentă alături de o salată cu frunze verzi și niște reducție balsamică.
¼ pachet de foi de plăcintă
1 pară
100 g brânză de capră
1 ou
2 linguri de iaurt grecesc
2 linguri ulei de măsline
2-3 crenguțe de cimbrișor
1 linguriță semințe de susan opțional
2 lingurițe de miere
Sare, piper