Știți prăjitura imposibilă? E un desert care conține lapte, ouă, unt topit, făină și zahăr amestecate, care la coacere se separă în trei straturi.
Tarta mea cu rubarbă e o combinație între o tartă tradițională cu crustă din aluat fraged și o prăjitură imposibilă, încununată estetic de rubarbă acrișoară ce își schimbă culoarea în roz la coacere.
Ingredientele pentru aluatul de tartă sunt cele clasice: unt rece, făină, puțină sare, zahăr și un ou. Din acestea se frământă un aluat repede, ce trebuie prelucrat doar atât cât să se închege. Aluatul se refrigerează timp de 30 de minute, timp în care pregătim restul ingredientelor.
Pentru omogenizarea umpluturii am folosit blenderul. Am adăugat toate ingredientele în blender și am mixat câteva minute.
După întinderea foii de tartă între două foi de hârtie de copt, am îndepărtat una dintre hârtii, am așezat foaia în forma de copt, folosindu-mă de cealaltă hârtie aflată la suprafață pentru a apăsa și netezi foaia de tartă în formă.
Am ales să folosesc o tavă de sticlă termorezistentă rotundă, cu diametru de aproximativ 25 de cm. Dar puteți folosi și tavă rectangulară sau din metal.
Am turnat compoziția în tavă, peste bază și am așezat bucățile de rubarbă deasupra.
Puteți să formați orice fel de model, să le lăsați lungi sau să le tăiați bucăți în formă de romb, pătrat, etc.
Bucățile de rubarbă vor pluti la suprafața umpluturii și vor rămâne la suprafață și în timpul coacerii, formând un model estetic.
Să vedem de ce avem nevoie!
3 fire de rubarbă
Pentru baza tartei:
250 g făină
100 g zahăr
120 g unt rece
1 praf de sare
Coaja de la ½ lămâie
Pentru umplutura imposibilă:
300 ml lapte
3 ouă
100 g unt topit
150 g zahăr
Coaja de la ½ lămâie
75 g făină
1 plic budincă de vanilie
1 praf de sare
Esență de vanilie