Tartă imposibilă cu rubarbă

Știți prăjitura imposibilă? E un desert care conține lapte, ouă, unt topit, făină și zahăr amestecate, care la coacere se separă în trei straturi.

Tarta mea cu rubarbă e o combinație între o tartă tradițională cu crustă din aluat fraged și o prăjitură imposibilă, încununată estetic de rubarbă acrișoară ce își schimbă culoarea în roz la coacere.

Ingredientele pentru aluatul de tartă sunt cele clasice: unt rece, făină, puțină sare, zahăr și un ou. Din acestea se frământă un aluat repede, ce trebuie prelucrat doar atât cât să se închege. Aluatul se refrigerează timp de 30 de minute, timp în care pregătim restul ingredientelor.

Pentru omogenizarea umpluturii am folosit blenderul. Am adăugat toate ingredientele în blender și am mixat câteva minute.

După întinderea foii de tartă între două foi de hârtie de copt, am îndepărtat una dintre hârtii, am așezat foaia în forma de copt, folosindu-mă de cealaltă hârtie aflată la suprafață pentru a apăsa și netezi foaia de tartă în formă.

Am ales să folosesc o tavă de sticlă termorezistentă rotundă, cu diametru de aproximativ 25 de cm. Dar puteți folosi și  tavă rectangulară sau din metal.

Am turnat compoziția în tavă, peste bază și am așezat bucățile de rubarbă deasupra.

Puteți să formați orice fel de model, să le lăsați lungi sau să le tăiați bucăți în formă de romb, pătrat, etc.

Bucățile de rubarbă vor pluti la suprafața umpluturii și vor rămâne la suprafață și în timpul coacerii, formând un model estetic.

Să vedem de ce avem nevoie!

Ingrediente

3 fire de rubarbă

Pentru baza tartei:

250 g făină

100 g zahăr

120 g unt rece

1 praf de sare

Coaja de la ½ lămâie

 

Pentru umplutura imposibilă:

300 ml lapte

3 ouă

100 g unt topit

150 g zahăr

Coaja de la ½ lămâie

75 g făină

1 plic budincă de vanilie

1 praf de sare

Esență de vanilie

Preparare

  1. Amestecați untul rece tăiat cubulețe cu făina, până obțineți o textură omogenă, nisipoasă.
  2. Adăugați zahărul, coaja de lămâie și oul.
  3. Frământați rapid un aluat omogen. Împachetați-l în folie alimentară și refrigerați-l 30 de minute.
  4. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  5. Puneți ingredientele pentru umplutură într-un blender și amestecați-le câteva minute.
  6. Întindeți aluatul de tartă între două hârtii de copt, până obțineți o circumferință mai mare decât cea a vasului de copt.
  7. Îndepărtați foaia de copt de deasupra și, întorcând aluatul cu cealaltă foaie de copt deasupra, potriviți coca în forma de copt. Apăsați aluatul prin hârtia de copt, pentru a potrivi totul la loc.
  8. Îndepărtați hârtia de copt și turnați umplutura în tavă.
  9. Tăiați rubarba la forma și dimensiunea dorită și așezați bucățile deasupra umpluturii.
  10. Coaceți tarta timp de 45-50 de minute.
  11. Răciți-o în tavă 10 minute, apoi refrigerați-o timp de 1 oră.
  12. Serviți-o rece.

 

Savuroase și inedite - cele mai recente rețete

Tiramisu cu căpșune

Nu știu dacă se califică pentru denumirea de tiramisu neapărat, dar fiind în straturi, cu mascarpone, eu zic să fim îngăduitori și să trecem cu vederea peste tehnicalități. Important este că e deli...

Prăjitură cu mango și mascarpone

Îmi plac checurile mai mult decât prăjiturile elaborate cu foi și creme. Sunt dense, onctuoase, aromate și le poți oricând înfrumuseța sau înnobila cu o cremă, făcându-le , astfel, mai festive. Pră...

Cozonac cu ciocolată

Cozonacul e un desert tradițional care poate fi pregătit cu orice ocazie. E delicios servit de Paști, Crăciun sau ori sfânta zi de vineri. Aluatul e ideal și pentru o pască simplă, tradițională. Um...

Legume cu tabbouleh

Când devii om mare, uiți să te mai joci. Uiți de bucuria de a savura lucrurile simple, nefiltrate, imperfecte. Inclusiv joaca cu mâncarea este o formă de bucurie, nu e doar un moft sau o acțiune ve...

Tort Pavlova cu soc

Pavlova e un desert inventat de un cofetar australian denumit în cinstea unei balerine ruse faimoase pe care urma să o servească. Inspirat de rafinamentul dansului artistic, acesta a pregătit un de...

Fudge brownie

Rețeta aceasta de brownie e cea mai delicioasă pe care am testat-o vreodată. Are gustul unei ciocolate de casă decadente, de care nu te mai saturi. De aceea am și denumit-o "fudge brownie", "fudge"...

Tartă imposibilă cu rubarbă

Știți prăjitura imposibilă? E un desert care conține lapte, ouă, unt topit, făină și zahăr amestecate, care la coacere se separă în trei straturi. Tarta mea cu rubarbă e o combinație între o tartă ...

Supă-cremă de linte cu fenicul

În perioada postului și nu numai, consumul de linte e o alegere sănătoasă pentru o dietă echilibrată, săracă în calorii, bogată în fibre. Lintea e o sursă de proteină excelentă și, mi se pare că o ...

Paella cu legume

Am ales să consum consum cât mai puțină carne cu putință. Nu am altă motivație decât acee că mă simt mai bine atunci când consum preponderent legume. Paella e una dintre rețetele mele mediteraneene...

Salam de biscuiți

Salamul de biscuiți poate fi preparat dintr-un amestec de biscuiți mărunțiți și un sirop pe bază de zahăr, unt și cacao. Bineînțeles, salamul de biscuiți nu e salam de biscuiți fără esență de rom. ...

Quiche cu mazăre și verdețuri

Quiche e o practic o tartă franțuzească deschisă, fără capac, a cărei bază e un aluat fraged și ale cărei umpluturi sunt, de regulă, sărate. Cea mai faimoasă e Quiche Lorraine, cu umplutură de șunc...

Mississippi mud brownie

Mississippi mud brownie este o rețetă adaptată după o rețetă similară de plăcintă americană, denumită "pie". Se numește "mud " deoarece are blatul ușor umed, cu textură mâloasă. Nu e un blat sec. E...

Salată cu orzo, leurdă și năut

Mi-au rămas niște paste orzo de la prânz și, cum e sezonul leurdei, m-am gândit să fac o salată cu orzo, leurdă, măsline verzi, năut și roșii deshidratate. Am adăugat și niște bucuioc, zeamă de lăm...

Cartofi cu pesto de leurdă și caju

Această rețetă de cartofi la cuptor cu pesto de leurdă și caju este ideală pentru cei ce țin post, sunt vegani sau țin regim alimentar. Este bogată în proteine vegetale, grăsimi sănătoase și antiox...

Plăcintă spanakopita

Spanakopita e o plăcintă grecească delicioasă, ale cărei ingrediente sunt foile de plăcintă, spanacul, brânza feta și mirodenii precum oregano și mărar. Plăcinta mea e o variantă mai dietetică, are...

Plăcinte codrenești

Plăcintele codrenești sunt unul dintre felurile de mâncare preferate de mine din copilărie. Bunica mea din Babța le pregătea o dată pe săptămână și le făcea zn cantități mari, cu diverse umpluturi....

Chifteluțe de pește

Atunci când aveți o bucată mai mare de file de șalău și doriți să preparați ceva delicios, puțin mai deosebit, versatil și ideal pentru a hrăni patru persoane, puteți transforma acest file de pește...

Cheesecake cu cocos

Ador deserturile ce nu necesită tehnici complicate, pe care pot să le pregătesc în doi timpi și trei mișcări. Cred că și voi gândiți la fel. Cheesecake e unul dintre deserturile favorite în familia...

Brioșe cu dovleac și caramel sărat

Brioșele cu piure de dovleac plăcintar, scorțișoară și caramel sunt un deliciu nemaipomenit de preparat atât toamna, cât și în oricare alt anotimp. Toamna mereu pun la cuptor cantități mari de dovl...

Supă de fasole cu leurdă

Supa de fasole e una dintre preferatele mele. Și cum e sezonul leurdei, m-am gândit să pregătesc o variantă de post, folosind fasole albă, morcovi, pătrunjel, gulie, leurdă și smântână vegetală. Am...

Pui la cuptor cu lămâie și cimbrișor

Puiul la cuptor este una dintre alegerile noastre preferate , fie că îl pregătesc pentru o masă de prânz sau cină. Nu am prea multe de făcut, decât să condimentez pasărea foarte bine din timp, iar ...

Crumble cu zmeură și lămâie

Desertul acesta este unul în ton cu primăvara. Crumble este un preparat tipic britanic, în care făina este amestecată cu unt sau orice substitut vegetal de unt, zahăr, iaurt sau smântână și praf de...

Spaghete cu pui și hot chilli oil

Această rețetă rapidă de spaghete Hutton cu piept de pui, broccoli și chilli oil este soluția perfectă pentru pentru o masă rapidă, picantă, neobișnuită. În ciuda simplității sale, este o combinați...

Cuș-cuș cu spanac și mascarpone

Cui nu-i place cuș- cuș ul? Mie și copiilor ne place foarte mult. E una dintre pastele noastre preferate. De data aceasta am ales să prepar cuș cuș ul de la Paste Hutton cu spanac, folosind o tehni...

Paste cu mazăre și somon

Somonul e peștele meu preferat. Gătit "en papillote" e fraged, delicat și foarte sănătos. Bucățile de somon sunt gătite într-un pachețel de hârtie de copt. Acest lucru permite gătirea la abur a ace...

Musaca primăvăratică

Musacaua aceasta e o adaptare a celei clasice. Am avut zn frigider niște vinete, leurdă proaspătă și m-am gândit să fac o musaca plină de culoare și arome primăvăratice. Mi-a rămas un bol de sos Bo...

Gnocchi cu sos de leurdă

E sezonul leurdei și, sincer, de-abia am așteptat să pot mânca salată sau orice sos gătit cu leurdă. Leurda e un minunat dar sălbatic al naturii, plin de vitamine, antioxidanți și culoare. Mi-a răm...

Paste cu fenicul și cârnaț

Uneori simțim lipsa unor savori care să ne împământenească. Nu sunt mare consumatoare de cârnați, însă în această combinație cu fenicul și smântână, rezultatul este un sos deosebit de gustos, pe gu...

Brânzoici

Le numim brânzoici, brânzoaice, bucte. În Babța bunicii mele, le spunem moșocoarne. Indiferent de denumire, cuvântul "buktă" e prezent în toate țările Europei în care slavilor le-au fost purtați pa...

Brioșe cu banane, nucă și ciocolată

Această rețetă de brioșe cu banane, nucă și ciocolată e cea mai îndrăgită rețetă de brioșe pe care o fac. Cred că e printre primele rețete pe care le-am încropit atunci când mi-am dat seama că îmi ...

Mucenici moldovenești

Mucenicii sunt un desert preparat în Muntenia și Moldova. Evident, modul de preparare diferă. Cei muntenești sunt fierți și se servesc într-o zeamă dulce, siropoasă, cu nucă măcinată. Cei moldovene...

Mini ciabatta cu măsline și roșii

Dacă aveți aluat de pizza preparat, acesta e foarte versatil. Se poate folosi pentru a pregăti mini ciabatta. Am aromat pâinicile cu măsline verzi și roșii cherry. Sunt minunate pentru pachețelul d...

Orez cu ochiuri și chilli oil

Această mâncare deosebit de simplă de inspirație asiatică e soluția ideală pentru o masă rapidă, gata în câteva minute. Orezul fiert simplu, în apă cu sare se servește cu ouă ochiuri cleioase și un...

Cheesecake cu răzălăi și zmeură

New York style Cheesecake este un desert decadent care are la bază, de regulă, biscuiți pisați amestecați cu unt topit. Învelișul de brânză este format din cremă de brânză, ouă, smântână și arome. ...

Budincă brioche cu mac și vanilie

Desertul de azi este o adaptare mai rafinată a unui desert tradițional de inspirație austro-ungară, ce poartă numele de "mákos guba". Desertul tradițional are în compoziție cornuri cu lapte sau buc...

Brownie cu felii de măr

Aceste brownies sănătoase, vegane, cu mere sunt un deliciu foarte rapid de preparat. Nu au zahăr adăugat, nici grăsimi. Ceea ce le conferă dulceață și le menține umezeala sunt merele încorporate. D...

Prăjitură cu mere invizibile

Această prăjitură cu mere invizibile este una, pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. E turnată în tavă și feliile subțiri de măr încorporate se coc odată cu învelișul acesta cremos și dens de ch...

Pui cu legume la cuptor

Cuptorul este o unealtă de real ajutor atunci când nu dorim să dereticăm prea mult. Rețeta aceasta de pui rumenit cu legume la cuptor este soluția ideală pentru a prepara atât carne cât și garnitur...

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine e o tartă franțuzească savuroasă, a cărei umplutură este făcută cu ouă, smântână, șuncă sau bacon. Poartă denumirea regiunii Lorena din estul Franței, aflată la granița cu Germania....

Spirale cu sos de ardei copt și pui

Sosul acesta de ardei copți, ceapă și usturoi seamănă la gust foarte mult cu o pastă orientală numită Harissa. E aromat, intens, dulceag, sărac în grăsimi, încărcat cu vitamine. Ai nevoie de ardei ...

Spaghetti alla Nerano

Această rețetă simplă și minunată de spaghete Alla Nerano provine din regiunea Calabria a Italiei. Am văzut-o prima dată într-o emisiune televizată și, mânată de curiozitate, am preparat-o. Ingredi...

Pui cu gratin și legume verzi

  Dacă doriți să vă răsfățați cu o masă deosebită sau să vă impresionați invitații cu ceva delicios, sofisticat și aparent greu de pregătit, rețeta aceasta de pulpe de pui aurii cu garnitură d...

Pain au chocolat

Pain au chocolat este un desert franțuzesc ce se prepară, de regulă, din aluat dospit de tip foitaj. Rețeta mea, însă, este una de pâine cu lapte ce conține ciocolată. E o pâine dulceagă, de tip de...

Pulpă de rață cu tăiței cu varză

Această rețetă de pulpă de rață cu reducție de vin și sirop de rodie este una specială. M-am gândit că din moment ce varza este o garnitură potrivită cărnii de rață, cu siguranță și tăițeii cu varz...

Tort de clătite cu ciocolată

Acest desert delicios, cu ciocolată și aspect impresionant, este atât de simplu de preparat, încât chiar și copiii ma măricei se pot încumeta să îl facă. Clătitele cu cacao sunt mai groase și mai e...

Brioșe Pizza

Brioșele sunt un preparat foarte versatil, fie ele dulci sau sărate. Brioșele dulci sunt cel mai ușor desert de preparat, în opinia mea. Cele sărate îți dau satisfacția de a pregăti un aperitiv sau...

Spaghete Green Goddess

Spaghetele Green Goddess sunt îmbrăcate într-un sos cremos, fin, de culoare verde deschis. Ingredientele sosului sunt avocado, spanac, busuioc, lapte de cocos, nuci caju și lime. Aromele sunt foart...

Pulpă de porc Diane

Friptura cu sos Diane este una deosebit de gustoasă, pe bază de smântână și ciuperci. Este asociat cu rețeta clasică de steak, dar se potrivește foarte bine și cu pulpa de porc. Întrucât pulpa de p...

Farfalle alla vodka

Rețeta aceasta am văzut-o prima dată în cartea de bucate a Inei Garten, care o pregătea pentru o cină romantică. M-am gândit că este o rețetă foarte potrivită pentru o cină în doi, de Valentine's D...

BLT cu papară stil guacamole

E sandwich-ul meu preferat atunci când poftesc ceva sărat, cu bacon. Mi se întâmplă, destul de rar, însă acest sandwich e remediul meu pentru un mic dejun sau brunch după o noapte de petrecere. Se ...