Tiramisu tradițional e minunat. Dar ați încercat vreodată tiramisu cu afine?
E un desert estival și nu numai, e delicios, acrișor și foarte ușor de preparat.
Am folosit afine, dar voi puteți folosi orice fel de fructe de pădure, pe care să le transformați într-un fel de gem-jeleu. Fierbem fructele cu zahăr brun, zeamă și coajă de lămâie și la final adăugăm puțină gelatină.
Acest lucru îi va da o robustețe gemului proaspăt și o textură ușor gumată.
Am folosit pentru straturi biscuiți petit beurre, care odată însiropați devin cremoși.
Stratul de cremă de brânză e format din mascarpone, albuș bătut, frișcă bătută și gălbenuș de ou, îndulcite cu zahăr brun și aromate cu vanilie. am folosit foarte puțin zahăr, dacă vă place mai dulce, măriți cantitatea.
Am așezat totul în straturi și am răcit cel puțin o oră înainte de servire.
Să vedem de ce avem nevoie!
Pentru gemul de afine:
2 căni afine
1/2 cană zahăr brun
coaja și zeama de la 1/2 lămâie
1 plic mic de gelatină
Pentru cremă:
500 g mascarpone
1/2 cană zahăr brun
2 ouă
250 ml frișcă
esență de vanilie
Plus 250 g biscuiți petit beurre