Tiramisu clasic este un desert nemaipomenit, ale cărui gusturi de cafea, mascarpone și frișcă îl clasează favorit mondial. Cum sunt mare iubitoare de nucă de cocos,m-am gândit să prepar o variantă de tiramisu super- aromată, estivală, delicată și elegantă, în care fulgii de cocos, crema de brânză, frișca și laptele de cocos domină paleta gustativă.
Am eliminat cafeaua complet din rețetă, înlocuind-o cu un lapte de cocos cremos, dens, îndulcit cu zahăr brun. Cum consistența laptelui de cocos e mai mare decât cea a cafelei, va trebui să îl încălziți puțin și să țineți pișcoturile de șampanie mai mult la îmbibat decât ați face-o în mod normal cu cafeaua.
Pișcoturile își vor păstra fermitatea, cu toate acestea. Desertul va fi ușor de servit, se taie mai frumos decât un tiramisu obișnuit.
Și am mai descoperit un lucru care, zic eu, simplifică puțin procesul de pregătire: puteți bate deodată albușurile de ou și frișca, în același bol, obținând o spumă fermă în doi timpi și trei mișcări. De acum înainte așa voi proceda. Cu un bol mai puțin de spălat. Sună bine, nu-i așa?
Sper ca această rețetă să vă încânte și să vă bucure la fel de mult ca celelalte.
Vă țuc, Dumnezeu vă-mburde-n Rai!
Pentru stratul de pișcoturi:
1 pachet pișcoturi de șampanie
1 conservă de lapte de cocos
2 linguri zahăr
Pentru cremă:
1 kg cremă de brânză pentru prăjituri
200 ml frișcă
4 ouă
150 g zahăr
esență de vanilie
300 g fulgi de cocos