Rețeta aceasta de post folosește tofu afumat ca sursă de proteină. L-am copt cu legume purpurii, presărate și ele alune de pădure mărunțite. Am copt, de asemenea, două căciulii de usturoi, pentru a aroma pasta de hummus care va fi baza preparatului nostru. Am folosit și un avocado, pe care l-am făcut pastă cu puțină sare și zeamă de lămâie.
Lipiile cu care am servit preparatul sunt din comerț.
Varza și sfecla roșie sunt bogate în fibre, ajută în prevenirea anemiei și culorile vibrante pe care le îmbracă fac toată farfuria interesantă.
Cine zice că mâncarea de post trebuie să fie monotonă sau lipsită de gust?
Aromele acestei rețete sunt atât de armonios combinate și provin din ingrediente simple, la îndemâna oricui.
Cuptorul este cel care va face, practic, toată munca grea. Iar noi vom putea să ne răsfățăm în tot acest timp lângă o cană de ceai sau cafea bună.
1 varză roșie mică
1 sfeclă roșie
2 căciulii de usturoi
1 ceapă roșie
2 bucăți tofu afumat
1 pumn alune de pădure mărunțite
Sare, piper, cimbru
Ulei de măsline
Hummus
6 Lipii
Pastă de avocado