Cred că singurele deserturi care îmi dau bătaie de cap sunt cele cu creme pe care trebuie să le ornezi. Poșul este încă un instrument pe care îl mănuiesc mai stângaci.
Însă, chiar dacă nu excelez la impresia artistică, mă bucur că gustul este mereu unul nemaipomenit. Rețeta acestui tort de ciocolată cu blat umed de cacao și cremă cu mascarpone și ciocolată am primit-o de la mama acum câțiva ani. Ea e expertă în prăjituri.
Blatul umed este nemaipomenit. Se păstrează foarte bine la frigider, chiar și câteva zile învelit cu folie alimentară, nu e necesar să îl insiropați.
Veți avea nevoie de multă ciocolată, cacao și fructe de pădure. Dacă nu vă sunt pe plac fructele de pădure, decorați-l cu mai multă ciocolată!
Să vedem cum îl preparăm!
Pentru blat:
150 g făină
2 ouă
125 g zahăr
80 ml cafea caldă
120 g iaurt gras
25 g cacao neagră
80 ml ulei
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
esență de vanilie
Pentru cremă:
200 g ciocolată cu lapte
125 g mascarpone
1 lingură cacao
100 g zahăr
2 ouă plus 2 gălbenușuri
12o g unt moale
esență de vanilie
1 linguriță pastă tonka
Pentru decor:
fructe de pădure