Acest desert delicios, cu ciocolată și aspect impresionant, este atât de simplu de preparat, încât chiar și copiii ma măricei se pot încumeta să îl facă.
Clătitele cu cacao sunt mai groase și mai elastice decât cele obișnuite, ceea ce le face ușor de pliat și feliat. Se coc clătitele mai întâi. Nu ies decât 8-9 clătite mari din cantitatea de ingrediente folosite, însă, am decupat cu ajitorul unei forme minuscule de tort câte patru discuri din fiecare, ajungând astfel la un număr mare de clătite de dimensiuni mici, care pot forma două torturi de acest gen.
Însă, dacă nu doriți să le decupați, puteți să le lăsați intacte. Resturile de clătite obținute în urma decupării le puteți folosi la alte deserturi, nu le veți arunca sub nicio formă.
Crema de bază este una de brânză, frișcă și vanilie iar crema de ciocolată conține ciocolată cu caramel sărat, bucățele crispy și cacao. Straturile de clătite cu cacao sunt umplute cu fâșii alternative de cremă de vanilie și ciocolată.
Pentru a obține acest aspect de valuri, pe prima clătită se trasează trei fâșii de cremă de vanilie, se acoperă cu o altă clătită, se apasă cu un bețișor sau cu degetele în spațiul gol, pentru a face loc celor două fâșii de cremă de ciocolată. Urmează o nouă clătită, apăsarea în spațiile goale, trei fâșii de cremă de vanilie și tot așa, continuăm până epuizăm ingredientele.
Ultimul strat este o clătită pe care o pudrăm cu cacao din belșug. Decorăm tortul cu zmeură și frunze de mentă. Îl servim refrigerat.
Pentru clătitele cu cacao:
200 g făină
3 linguri ulei
600 ml lapte integral sau vegetal
1 lingură miere sau două linguri zahăr
50 g cacao
esență de vanilie
4 ouă
1 praf de sare
Pentru crema de vanilie:
800 g brânză de vaci
150 ml frișcă
2 lingură miere sau 4 linguri zahăr
esență de vanilie
Pentru crema cu ciocolată:
jumătate din crema de valinie preparată
1 tabletă de ciocolată cu lapte, caramel sărat și crispy topită
1 lingură cacao
Suplimentar ulei pentru prăjit clătitele, cacao pentru pudrat, zmeură și frunze de mentă.