Pavlova e un desert inventat de un cofetar australian denumit în cinstea unei balerine ruse faimoase pe care urma să o servească. Inspirat de rafinamentul dansului artistic, acesta a pregătit un desert ușor și alb precum un tutu de balerină, o bezea ca bază, acompaniată de o cremă la fel de lejeră și fructe de pădure.
Tortul meu are la bază un pandișpan clasic, urmat de o cremă de vanilie clasică, o bezea de tip Pavlova, frișcă și căpșune.
Ceea ce îl face și mai special este folosirea florilor de soc pentru aromarea bezelei dar și ca decor.
Să nu vă sperie prepararea. Toate elementele sunt ușor de realizat. Aveți nevoie doar de puțină încredere în voi, răbdare și timp.
Să vedem ce avem de făcut!
Pentru pandișpan:
6 ouă
6 linguri de făină
6 linguri de zahăr
1 praf de sare
½ plic praf de copt
Coaja rasă de la ½ lămâie
Pentru crema de vanilie:
6 gălbenușuri
500 ml lapte
120 g zahăr
1 plic de budincă de vanilie
1 praf de sare
Pentru bezea:
6 albușuri
220 g zahăr
1 lingură amidon
½ floare de soc
Pentru frișcă:
300 ml frișcă îndulcită
Pentru decor:
200 g căpșune
1/2 floare de soc