Spanakopita e o plăcintă grecească delicioasă, ale cărei ingrediente sunt foile de plăcintă, spanacul, brânza feta și mirodenii precum oregano și mărar.
Plăcinta mea e o variantă mai dietetică, are foi de plăcintă integrale, un amestec de brânză telemea de vacă, spanac mărunțit, cozi de ceapă verde și mărar mult. Evident, puteți folosi și foi de plăcintă normale. Nu am adăugat sare, brânza fiind sărată suficient de mult.
Am folosit foi de plăcintă pentru a-mi ușura munca și a grăbi procesul de preparare.
Foile de plăcintă le-am uns alternativ cu ulei. Am folosit câte 4 la fiecare rulou, în total 8 foi întregi.
Umplutura am împărțit-o în două părți egale, am întins-o longitudinal în cele două rulouri. Le-am poziționat în tavă, le-am uns cu ou bătut și am presărat un amestec de semințe deasupra.
1 pachet foi de plăcintă integrale
500 g brânză telemea sau feta
300 g spanac mărunțit sau lobodă
2 fire de ceapă verde
½ legătură de mărar
1 ou
50 ml ulei vegetal
2 -3 linguri semințe