Varza coaptă, cu un strat de marinadă dulce- picantă e o revelație pentru mine. Nu aș fi crezut că poate fi atât de delicioasă. E o masă dietetică, vegetariană simplă dar minunată.
Am găsit varză proaspătă creață la piață și m-am gândit să încerc să reproduc trendul acesta viral pe social- media. Evident, se poate folosi și varză albă normală.
Am pregătit o marinadă pe bază de pastă de roșii, ulei de alune, sos asiatic dulce-picant și sos de soia.
Varza tăiată segmente sau rondele mai groase trebuie unsă cu această marinadă și coaptă până devine ușor arsă pe margini . Varza devine dulce, cu o textură foarte plăcută.
Hummusul cu care am servit-o e preparat din fasole albă din conservă, tahina, ulei de măsline, usturoi copt, zeamă de lămâie și pătrunjel.
Pentru varza coaptă:
1 varză creață mică
1 lingură pastă de roșii
1 lingură de ulei de alune
1 lingură de sos de soia
1 lingură sos asiatic dulce- picant
1 usturoi întreg
1 zucchini
Sare, piper
50 ml ulei de măsline
Pentru hummus:
1 conservă fasole albă
1 lingură tahina
1 usturoi copt
50 ml ulei de măsline
Zeama de la ½ lămâie
Sare, piper
Câteva fire de pătrunjel verde