Rețeta aceasta este un deliciu de primăvară. E o gustare sau un fel principal, în funcție de cum preferați să le consumați. Sunt reci, nu se pot încălzi, pentru că atunci textura se compromite. Sunt pline de bunătăți crocante, proaspete și sănătoase. Le puteți consuma dacă sunteți la dietă, dacă postiți sau dacă sunteți vegetarieni.
Spring rolls este un preparat asiatic de origine vietnameză, după cum îi sugerează și numele. Este o alternativă fresh a rulourilor de primăvară tradiționale chinezești, care sunt prăjite. Ce sunt ele? Sunt un amestec sărat de legume și ierburi proaspete, crocante, tăiței fierți reci, o proteină gătită, în acest caz creveți prefierți, rulat în foi de orez foarte subțiri.
Această rețetă include frunze de salată, ceapă verde, coriandru, busuioc, creveți, castravete și tăiței lungi fierți și răciți în prealabil, foi de orez. Dacă nu vă place coriandrul , îl puteți înlocui cu mentă. Indiferent de ingredientele folosite, orice ați rula în foile de orez, din moment ce acesta e un preparat ce se servește netratat termic, folosiți ingrediente ce se pot consuma crude precum: morcovi, frunze de orice fel se salată, varză albă, varză roșie, ceapă de toate felurile, ardei colorați, chilli, etc.
În mod normal, tradițional, se folosesc tăiței de orez subțiri, dar eu am ales să folosesc tăiței tradiționali cu ouă de la Hutton. Îmi place mult mai mult textura și culoarea, plus sunt autentic sătmăreni. Cu alte cuvinte, facem spring rolls vietnameze a la Satu-Mare. Se servesc cu sos de soia, Hoisin, sos de arahide sau sos dulce-picant, cum am ales eu.
Această rețetă a fost pregătită în cadrul unui parteneriat cu Firma Hutton S.R.L. Le găsiți produsele în toate magazinele din Satu-Mare și pe https://www.pastehutton.ro/
Spor la rulat și la degustat!
Poftă bună și Dumnezeu vă-mburde-n Rai!
8 creveți prefierți decorticați
8 foi de orez
100 g(circa 2 pumni) de tăiței lungi pentru supă Hutton
8 frunze de salată verde sau 2 pumni de frunze de salată amestec
4 fire de ceapă verde
8 ridichi mici sau 4 mari
1/3 castravete Fabio
8 fire de coriandru
8 frunze mari de busuioc
2 linguri sos picant samurai pe bază de maioneză
3-4 linguri de sos dulce-picant
Sos Hoisin pentru decor
Germeni de ridichi pentru decor.