Vinetele sunt printre legumele mele preferate. Fie preparatul salată de vinete, vinete pane, melanzane sau vinete umplute, le savurez cu plăcere maximă.
Aceste vinete umplute cu răzălăi sunt un preparat de post, vegetarian, gustos și ușor. Am folosit răzălăi de la Hutton, în loc de orez, pentru a face rețeta puțin mai specială și mai ardelenească. Răzălăii sunt o specialitate de paste tipice regiunii noastre, așa că, hai să ne bucurăm de această moștenire culinară autentică în cât mai multe moduri posibile!
Rețeta mea este pentru două porții. Veți avea nevoie de o vânătă pentru fiecare două persoane, răzălăi, ceapă galbenă, niște usturoi, cimbru și o conservă de roșii.
Preparatul îl puteți servi atât ca atare, cât și cu o salată proaspătă de ruccola sau salată romană.
1 vânătă
1 ceapă mică
2 căței de usturoi
1 conservă de roșii passata
½ pachet răzălăi (circa 100 g)
50 ml ulei de măsline
Sare, piper, cimbru