Cui îi place banana bread, va deveni fan zucchini bread, de asemenea. Principiile de formare sunt similare, atâta că în cazul celei din urmă, nu îți dai seama ce conține. Dovlecelul are gust imperceptibil, mascat cu mare talent de zahăr și scorțișoară.
E nemaipomenit de făcut atunci când zucchini sau dovleceii din grădină cresc prea mari, sunt mai ațoși sau, pur și simplu ți-e poftă de un desert simplu ce folosește acest ingredient inedit.
Am folosit un zucchini enorm, pe care l-am curățat de coajă și l-am ras. Au ieșit circa 3 căni de dovlecel ras. Am încorporat ulei, zahăr brun, scorțișoară, nucă, vanilie, făină și praf de copt. Cantitățile le voi preciza mai jos.
Dovlecelul ras îi dă acea textură umedă, îl păstrează savuros și proaspăt mai lung timp. E un chec ce se potrivește oricărui anotimp, sățios, aromat și fraged.
Să vedem de ce avem nevoie!
1 zucchini mare ras ( 3 căni)
3 ouă
250 ml ulei
300 g zahăr brun
500 g făină
2 lingurițe scorțișoară
1 praf de sare
1 cană nucă
1. Preîncălziți cuptorul la 160 grade cu ventilație.
2. Curățați zucchini de coajă și dați-l pe răzătoare.
3. Amestecați dovlecelul ras cu ouăle, zahărul, uleiul, vanilia, sarea, făina, praful de copt și scorțișoara.
4. Turnați amestecul în formă de chec unsă cu ulei, tapetată cu hârtie de copt și coaceți-l până trece testul scobitorii, circa 45-50 de minute.